3 medaile z Gigantu

Další víkend, další národní šampionát za námi. Tentokrát poměřili své síly nejlepší dorostenky, dorostenci, juniorky a junioři.
Šampionátu se účastnilo celkem 744 atletů a atletek ze 119 českých oddílů. Vítkovice skončily na 15. místě, co se medailové bilance týče. 
Jediné zlato vybojoval Štěpán MATURA, který prošel našim vítkovických systémem od přípravky. V žactvu vybojoval na MČR stříbro, pak bohužel přišlo období zdravotních komplikací a nyní se Štěpán pyšní mistrovským titulem mezi juniory a osobákem rovných 7,00 metrů. Štěpánovi moc gratulujeme a věříme, že nastartoval svou vítěznou šňůru, ve které bude pokračovat i v letní sezóně. Dvě stříbrné medaile získali sprinteři Casey LONG a Matěj LUTZ, tréninkoví parťáci a svěřenci Milana Nožičky. Casey startoval na dvoustovce a Mates na dvojnásobné trati. Oba své stříbrné medaile okořenili oddílovými rekordy. Matěj je rovněž odchovancem vítkovické atletiky, v sobotu v rozběhu překonal oddílový rekord juniorů parádním výkonem 48,64 sekund a ve finále si doběhl pro svou první medaili z Mistrovství České republiky. Jedinou setinku za zlatem skončil Casey, i tak se ale může radovat. Jeho výkon 21,86 sekundy je novým oddílovým rekordem, který byl dlouhých 21 let v držení olympionika Lukáše Mila. Všem medailistům gratulujeme a rovněž i trenérům!
Těsně pod stupni vítězů skončili čtvrtkaři Anička CAGAŠOVÁ a David HRBÁČEK. Pátá skončila ve vrhu koulí juniorek Alice STEHNOVÁ za osobák 11.80 metrů. Robněž pátý doběhl ve finále 800 metrů dorostenců Tomáš VOLNÝ. Darina Brozdová skončila na tratích 1500 a 3000 metrů shodně šestá. Skvěle zvládla přechod do dorostenecké kategorie loňská žákyně Ema PROCHÁZKOVÁ, na 60 m si v rozběhu zajistila novým osobákem 7,83 sekund postup do finále, kde obsadila vynikající 6. místo!!! 


Před námi je nyní už poslední národní šampionát a bude to ten žákovský. Největší favoritkou na zlato bude obhájkyně titulu Adéla PANNOVÁ.
Dále se představí hned pětice vrhačů Vašek HRANICKÝ a Martin MOCEK a mezi děvčaty Julča BARTKOVÁ, Eleni CHVOSTKOVÁ a Kája HOŘÍNKOVÁ. Výpravu doplní Adéla KALANDROVÁ, která se představí na 800 metrů a ještě tyčkař Lukáš UCHYTIL. DRŽTE NAŠIM ATLETŮM O VÍKENDU PALCE! 



Vytisknout