Nejrychlejší sprinteři jsou z Vítkovic

Aktuality hlavní

Vážení rodiče, 

 

dobrých zpráv není nikdy dost a my vám s radostí oznamujeme, že na letošním halovém mistrovství České republiky se vítkovickým závodníkům podařil zlatý double!! Karolína MAŇASOVÁ prožívá zatím nejlepší sezónu své atletické kariéry a dnes při velkém finále potvrdila svou pozici české jedničky. Karolína ještě v minulém roce závodila v kategorii juniorek, i přes to, ale dokázala zvítězit a připsat si tak první mistrovský titul mezi dospělými. Moc gratulujeme! Na stejné 60 metrové trati mezi favority na zlato rozhodně patřil Zdeněk STROMŠÍK. Zdeněk už má na svém kontě 4 tituly z HMČR a je spoludržitelem národního rekordu na 100m. Ve finálovém běhu nedal soupeřům šanci a zvítězil v super rychlém časem 6.59 sekund, což je nový rekord mistrovství a od halového českého rekordu ho dělila pouhá setinka sekundy. Zdeněk se nominoval na Halové Mistrovství Evropy, které proběhne začátkem března v Istanbulu. Budeme moc fandit a gratulujeme rovněž i trenérům. Karolínu připravuje Ivo Pištěk a Stromšu Jarda Vlček. 

Nutno podotknout, že ve finálovém běhu žen na 60m jsme měli trojí zastoupení. Čtvrtá doběhla česká reprezentantka Jana Slaninová a šestá Štěpánka Kolářová. Spolu se Stromšou běžel ve finále díky novému osobnímu rekordu z rozběhu i Tomáš Lisák, odchovanec vítkovické atletiky. 

Dnes se představil na 60m překážek mužů i náš trenér Honza Vojtek, který si posunul svůj osobní nejlepší výkon na 8.33 sekund a v rozběhu skončil čtvrtý. Zítra ještě bude bojovat ve skoku vysokém. 

IMG 4862

Vytisknout