STŘÍBRNÉ ŽÁKYNĚ

Aktuality hlavní

Vážení rodiče, sportovní fanoušci, 

s velikou radostí a hrdostí vám oznamujeme, že naše starší žákyně jsou vícemistryně republiky pro letošní rok! Nutno podotknout, že po čtvrtém místě na Mistrovství Moravy a Slezska s námi soupeři moc nepočítali, a proto je stříbrná medaile ještě cennější. My jsme ale po Moravě věděly, že máme ještě skrytá esa v rukávu a jak se říká - "bič práská na konci". Do Třince jsme odjely v plné sestavě a mohly jsme tak pomýšlet na jednu z medailí. Boj to ale byl napínavý, po sprinterských disciplínách jsme malinko, oproti původnímu plánu, ztrácely. Holky na kladivu také nebyly úplně spokojeny. Oproti základním kolům jsme se dokázaly zmobilizovat na běžecké distance, kde velká zásluha patří Hance LEGERSKÉ, která skvěle objevila velikou posilu Káju MACALÍKOVOU. Na 800m brala cenných pět bodů mladší žákyně Aďa KALANDROVÁ a na stýpla se obětovala děvčata Vanda PAVLIŠTÍKOVÁ a nejlepší česká žákovská tyčkařka Aďa PANNOVÁ. Holky ze stýplu posbíraly 3 body a celkem z běhů to bylo 19b. Asi největší pecka to byla ve vrhu koulí, kde všech pět děvčat bodovalo a do týmu přispěly 28 body!!! Vítězství si na konto připsaly výškařka Anička HRBÁČOVÁ, hostující závodice z Hošťálkovic, kterou připravuje trenér Honza KOTALA. Dle očekávání získala 11 bodů Aďa Pannová v tyči a prvenstní zaznamenala již zmíněna Kája MACALÍKOVÁ na trojce. Naše družstvo posilnila ještě karvinská Verča MALATINSKÁ, která měla opravdu vydařený den. Na disku byla čtvrtá a v dálce pátá. U štafet to bylo velké drama, jelikož jsme získaly pouze 2 body, naštěstí ale byl náš náskok dostatečný, takže jsme medailovou pozici udržely! Holky tedy o tři body (mimochodem 3 body nám chyběly k bronzu na MMaS) udržely druhé místo před dotírající se tým Slavie Praha a nestačily jsme pouze na sousední Porubu. Myslím, že je super, že dvě ostravská družstva jsou v ČR nejlepší! Holky, trenéři, moc vám gratuluji k super úspěchu a děkuji za parádní reprezentaci! 

Nejlepší bodovačkou byla Kája ČERVENKOVÁ, která získala celkem 16 bodů. Shodně po 13 bodech zapsaly Verča MALATINSKÁ a Aďa PANNOVÁ. Kačka FRIDRICHOVÁ přidala jen o bodík méně a 11 bodů vybojovaly Anička HRBÁČOVÁ, Marki USTRNULOVÁ a Kája MACALÍKOVÁ. 

Celkové výsledky najdete zde: 
https://online.atletika.cz/vysledky/52847/0/2
Na našem instagramovém profilu "vitkovickamladez" najdete video sestřih ze včerejšího dne:-) 

Mistrovství republiky se účastnilo i družstvo našich starších kluků, ti ale medailové ambice neměli a umístili se na sedmém místě. Přes to ale zaznamenali několik kvalitních výkonů. Nejvýraznější postavou byl Venca HRANICKÝ, medailista z MČR, který byl druhý v disku a ještě přidal dvě šestá místa z koule a oštěpu. V oštěpu byl třetí David PAVLIŠINEC, který do družstva přispěl 14 body stejně jako další David, ale tentokrát HOLEK, který si zaběhl osobák na 150 metrů a bodoval jak na šedesátce, tak ve skoku dalekém.

309785352 818372979446003 9016429199358817026 n

309031760 847736686598978 8491602974576728426 n



Vytisknout